donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Dorpsentree Zuilichem krijgt fraaie aanblik

6 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZUILICHEM - Gebiedswethouder Gijs van Leeuwen en Gerrit van Maaren van de Dorpsraad plantten de allereerste boom in de groenstrook aan de Kweldijk. Hierdoor gingen de werkzaamheden voor het gloednieuwe uiterlijk van de dorpsentree in Zuilichem officieel van start.

De dorpsentree in Zuilichem krijgt een nieuw uiterlijk. Als het project ‘Entree Zuilichem’ dit najaar is afgerond, zal deze locatie een totaal ander aanzicht hebben. Het plan bevat een wandelpad vanaf de brug bij de Rondedans, door het groen van de eilandjes naar de Maaswaalweg. Er komt een extra bruggetje en met name de vijver op de hoek van de Kweldijk/Maaswaalweg wordt de blikvanger. Naast de bankjes komt een vlonder, een picknicktafel en voor de doorstroming een windwatermolen in de vijver. Onderweg kunnen mensen straks wandelen langs een insectenhotel en een faunatoren. Ook het groen bij ’t Boske wordt opgeknapt en er worden langs de weg nieuwe bomen geplant. Voor de jeugd is daar inmiddels een kabelbaan geplaatst. Kortom: een gloednieuw uiterlijk voor de dorpsentree.

Gebiedsplan Dorpsraad
Er ging aan het startschot een lange voorbereiding vooraf. In het kader van gebiedsgericht werken vroeg de gemeente aan de dorps- en wijkplatforms om gebiedsplannen te schrijven: een inventarisatie van reële wensen en zaken die in een dorp of wijk spelen. Het project ‘Entree Zuilichem’ is daarmee onderdeel van het gebiedsplan dat de Dorpsraad Zuilichem in 2018 schreef. Bewoners leverden input tijdens bijeenkomsten. De grote wens was ruimte voor een ommetje in het dorp en het opknappen van het groen rondom de Kweldijk en begraafplaats, een bron van ergernis in het dorp. De dorpsraad werkte dit uit tot een eerste plan en presenteerde dat aan omwonenden en belangstellenden. In januari 2020 boden zij gebiedswethouder Gijs van Leeuwen het plan aan.

Complimenten
Inmiddels ligt er een definitief ontwerp en start de gemeente het vergunningstraject. Als alles volgens plan verloopt starten de grote werkzaamheden na de zomer en is de vernieuwde dorpsentree van Zuilichem dit najaar klaar. De gemeente laaty wetne: 'De Dorpsraad verdient grote complimenten. Doordat zij veel voorbereidende werkzaamheden zelf uitvoeren, kan er uitgebreider in detail worden getreden.'

Foto Het project ging officieel van start met het planten van de eerste boom.

Lees meer over:

Zuilichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.