donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

Er is een aangepast vlaggenprotocol.

Dodenherdenking heeft aangepast programma

30 april 2021 (door de redactie)

BOMMELERWAARD - Ook dit jaar staan de gemeente Maasdriel en Zaltbommel 'vanuit huis' stil bij 4 en 5 mei.

Op 4 mei leggen de leden van het college van de gemeente Maasdriel afzonderlijk van elkaar bloemstukken bij alle oorlogsmonumenten in Maasdriel. Beelden hiervan zijn te bekijken op de avond van 4 mei via maasdriel.nl. Er zijn in de gemeente geen activiteiten rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

In Zaltbommel legt burgemeester Pieter Van Maaren samen met zijn vrouw en met behulp van een aantal jongeren een krans bij de verschillende herdenkingsmonumenten in de gemeente. Deze kranslegging wordt afgesloten om 19.30 uur op de begraafplaats in Gameren. Om 18.00 uur spreekt de burgemeester de 4 mei-toespraak uit via een video. Deze video is te bekijken op de website en de sociale media van de gemeente.

Herdenkingsvideo 4 mei Comité

Ook kunnen inwoners vanaf 4 mei 10.00 uur via de gemeentelijke website een speciale herdenkingsvideo bekijken van het 4 mei Comité. Deze video, met medewerking van Gerrit Verkuil, Rob Roemers en Nick van Wijk, blijft daarna ook beschikbaar via het YouTubekanaal van de gemeente Zaltbommel.

Aangepast vlagprotocol

Alle Nederlanders worden opgeroepen om op 4 mei de gehele dag de Nederlandse vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.
Op 5 mei kunt u de vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die Nederland 76 jaar geleden hebben bevrijd.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Dodenherdenking
Deel dit bericht met je vrienden!