donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Veiligheid voor alles.

Deuren zwembad De Kreek per direct gesloten 

25 november 2023 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - De technische staat van zwembad De Kreek in Kerkdriel gaat harder achteruit dan eerder verwacht. Dat bleek tijdens de laatste inspectie van een technisch onderzoeksbureau. Omdat veiligheid boven alles gaat, heeft gemeente Maasdriel in overleg met exploitant Optisport besloten om per direct tot sluiting over te gaan.

De gemeente Maasdrirl laat weten: 'Afgelopen jaren hebben we ons ingezet voor een zo lang mogelijk veilig gebruik van zwembad De Kreek. Daarom zijn er veiligheidsmaatregelen uitgevoerd én onderzoekt een technisch bureau tweemaal per jaar de staat van het zwembad. De laatste inspectie wees uit dat het zwembad binnen afzienbare tijd dicht moet. Omdat veiligheid boven alles gaat, nemen we dit advies serieus en heeft gemeente Maasdriel in overleg met Optisport besloten om het zwembad direct te sluiten.'

Gevolgen sluiting
Het vroegtijdig sluiten van het zwembad heeft gevolgen voor zowel Optisport als voor de gebruikers van het bad. Optisport heeft de betrokkenen daarvan op de hoogte gebracht. Zij biedt alle gebruikers de mogelijkheid om verder te zwemmen in de nabij gelegen Optisport locaties zwembad Aqua Altena in Andel en zwembad De Waalslag in Tiel.

Alle overige faciliteiten van MFC De Kreek, zoals de horeca, fitness, sporthal en het zalencentrum blijven gewoon open volgens de gebruikelijke tijden.

Foto gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.