maandag 15 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Duurzaamheidsdeal met CDBZ zesde voor Zaltbommel

13 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel heeft zes duurzaamheidsdeals in de tas. Donderdag (10-3) sloot de gemeente een Deal voor Duurzaamheid met de Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel (CDBZ).

Partijen spreken af wat de gezamenlijke doelstellingen zijn en hoe zij deze stapsgewijs bereiken. De Deal is een intentieovereenkomst van een wederzijdse inspanning om de wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties.

Samenwerking
Deze samenwerkingsovereenkomst draagt bij aan een duurzaam Zaltbommel. Wethouder Willem Posthouwer: “Met de ondertekening van de deal door het college onderstrepen we dat we samen aan de lat staan. Samenwerking is de sleutel tot succes in de duurzaamheidsopgave.'

Deal
CDBZ zet zich binnen de deal in voor schone en duurzame bedrijventerreinen. In het verlengde van deze deal stt de gemeente garant voor een lening die CDBZ bij de Bank Nederlandse Gemeente (BNG) wil afsluiten voor duurzame energieprojecten. Partijen spreken af elkaar te betrekken bij het maken van keuzes en gebruik te maken van elkaars kennis.

Zonnepanelen
De ondertekening van de deal gebeurde door wethouder Posthouwer en CDBZ-voorzitter Zoltan Hunor, op het dak van het Hitachi-gebouw op bedrijventerrein de Wildeman, tussen de zonnepanelen.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.