donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Jack van Dongen werd in het zonnetje gezet voor het eerste kievitsei.

De Capreton trapt weidevogelseizoen af met gezellige middag

19 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - Zaterdagmiddag (19-3) organiseerde natuurvereniging De Capreton een gezellige middag voor de weidevogelvrijwilligers. Het was tegelijkertijd de aftrap voor het weidevogelseizoen.

Deze 32 vrijwilligers zijn actief in vijf groepen die, verdeeld over de hele Bommelerwaard, de weidevogels beschermen in samenwerking met de agrariërs.

Gerard Roeling (coördinator) opende de middag en de nieuwe directeur van Collectief Rivierenland, Hermen Vreugdenhil, zette Jack van Dongen in zonnetje voor het vinden van het eerste Gelderse kievitsei. Vreugdenhil: 'Weidevogelbeheer kan niet zonder al die vrijwilligers die samen met de boeren nesten en kuikens beschermen. Die moeten we koesteren!'

Drone
Binnen De Capreton zijn inmiddels drie vrijwiligers opgeleid tot dronepiloot. Via deze drone kunnen vrijwilligers nesten van grutto’s, wulpen en tureluurs opsporen. De drone is uitgerust met een zeer gevoelige infraroodcamera waarmee ze vanuit de lucht de nesten kunnen opsporen in de graslanden. Ook wordt de locatie met de coördinaten doorgeven aan de centrale database waar alle nesten worden geregistreerd.

Informatie
Wie zin heeft een keer mee te lopen met de vrijwilligers en in het voorjaar mee het veld in te gaan, is van harte welkom. Voor meer informatie: Gerard Roeling, e-mail weidevogelbescherming@capreton.nl

 

Foto De Capreton

Zie ook:

Lees meer over:

Ammerzoden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.