zaterdag 28 mei 2022

Alles over de Bommelerwaard

‘Dansende’ automobilist belandt in sloot en vlucht te voet

15 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Vrijdagmorgen (14-1) zag een motoragent een automobilist (32) in Kerkdriel die nogal opviel door zijn rijstijl. Die ontmoeting kreeg een staartje. De politie hield de man uiteindelijk aan.

Bij het zien van de motoragent ging de bestuurder rechtop zitten en begon zijn auto te 'dansen' alsof hij niet in de juiste versnelling stond. De politie constateerde dat de man de auto niet onder controle en besloot de man te laten stoppen. De motorrijder gaf een volgteken om de automobilist naar een veilige controleplaats te begeleiden. 

Vluchten
In eerste instantie reed de bestuurder achter de motorrijder aan. Tot hij een kans zag om te vluchten en er vandoor ging. De auto vloog daarvij uit de bocht belandde in de sloot. Einde achtervolging. De besturder dacht daar anders over en vluchtte te voet. De politie laat weten: 'Hij wist heel soepel uit zijn auto te komen en rende een erf op van een woning en probeerde zich te verstoppen.'

Aanhouding
Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse waren om de man te zoeken. De politie laat weten: 'De verdachte dacht ons te slim af te zijn door zijn eerste laag kleding uit te trekken en deze bij de woning te verstoppen om vervolgens zijn weg als "normale" voetganger te vervolgen.' Bij zijn wandeling passeerde hij de motoragent die hem vervolgens arresteerde. waarop hij is aangehouden. 

Waarom
Waarom de man er vandoor ging, lichtte de politie toe: 'nu vandoor? De verdachte, man, zonder vaste woon of verblijfplaats, had geen rijbewijs. Verder had hij pepperspray en drugs bij zich. Wij deden onderzoek naar het gebruik van verdovende middelen middels een speekseltest en deze was ook positief.'

Ook werden er diverse bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast moet de verdachte zich melden bij de rechtbank voor het rijden onder invloed.

Foto - still video politie Bommelerwaard.

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.