vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Dag van het Kasteel levert in Ammerzoden een Middeleeuwse duik op

22 mei 2023 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - Een bezoek op tweede Pinksterdag aan kasteel Ammersoyen levert een duik op in de middeleeuwen. Upstairs/Downstairs  is het thema van De Dag van het Kasteel die staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen.

In de zalen van het kasteel kom je op deze dag de middeleeuwse kasteelbewoners tegen die met hun werk bezig zijn, zoals handwerken en kalligraferen. Buiten tref je de militairen aan die hun oefeningen doen. En in de middeleeuwse hof leer je meer over de kruiden en planten die in de middeleeuwen gebruikt werden.

Kinderen
Voor kinderen zijn er allerlei kleine activiteiten. Ze kunnen een paar keer per dag meedoen aan een kinderveldslag, de militairen helpen hun harnas te poetsen of een speciale kinder-Brigandine (middeleeuwse vechtjas) passen. Maar ook een tasje maken, in de tuin het geuren- en kleurenspel spelen of op de foto met een middeleeuws hoofddeksel.

Inwendige mens
In het Koetshuis bij het kasteel kun je terecht voor een hapje en drankje binnen of op het terras (consumpties niet bij de entreeprijs inbegrepen).

Voor de Dag van het Kasteel dienen vooraf wel e-tickets geregeld te worden via www.glk.nl/ammersoyen

Entree: Volwassenen: €13,50, kinderen t/m 18 jaar €5,00. Museumkaarthouders en donateurs GLK (kinderen en volwassenen) gratis entree op vertoon van geldige pas.

Foto Bommelerwaard.Net

Lees meer over:

Ammerzoden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.