donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks

29 september 2023 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige reserve voor COVID-problematiek op te heffen en in de Algemene Reserve van de gemeente te storten.

Fractievoorzitter Tom van Engelen: 'D66 is het eens dat de grootste impact van de pandemie achter ons ligt, maar dat wil niet zeggen dat de aandacht mag verslappen. Onderzoek wijst uit dat juist jongeren nog veel last hebben van deze moeilijke jaren, niet in de laatste plaats op mentaal vlak.'

Slagkracht
De partij legde verband tussen recente incidenten in de gemeente, zoals overlast op pleinen in Hedel, Ammerzoden en Kerkdriel. 'De invloed van jongerenwerk biedt hier zeker een toegevoegde waarde. D66 wilde daar meer slagkracht aan geven. Maar Wethouder Anita Sørensen volgde de lijn van het amendement, en stelde al dat ze met het budget zeker goede dingen kon doen.

Jaarwisseling
Onderdeel van het amendement was een passage dat jongerenwerk óók een rol kan spelen bij het bewerkstelligen van een fijnere jaarwisseling. In Hedel ging het afgelopen jaar bijvoorbeeld gruwelijk mis. Wethouder Sørensen benadrukte dat het als 'één van de elementen moet worden gezien, want voor een fijne jaarwisseling zijn meer factoren nodig'.

Foto Archief ter illustratie.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.