vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

D66 helpt laaggeletterden met ingesproken verkiezingsprogramma

8 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Laaggeletterdheid in de Bommelerwaard vormt een net wat grotere uitdaging dan landelijk het geval is. Niets om je voor te schamen, vaak is er een verklaarbare oorzaak, weten professionals die deze groep  verder helpt. D66 steunt de aanpak van laaggeletterdheid door zijn verkiezingsprogramma te laten inspreken. 

Naar aanleiding van een avond (15-2) voor politieke partijen in de Bommelerwaard over het thema ‘laaggeletterdheid’ kreeg D66 een ingeving. “Hoe kunnen wij, naast zeggen, echt praktisch aandacht geven aan laaggeletterdheid? Toen ontstond het idee om de samenvatting van ons programma te laten inspreken. Zo kan iedereen, die moeite heeft met lezen, er naar luisteren”, vertelt Tom van Engelen (D66 Maasdriel).

Actief uitdragen
Zo gezegd, zo gedaan. Arthur Theunissen (Studio Cube) uit Rossum tekende voor de techniek en de Hedelse zangeres Loren Nine Geerts wilde de samenvatting professioneel inspreken. Het werd een luisterweergave van 500 woorden. “Op deze manier besteden we aandacht aan laaggeletterdheid. D66 is pleitbezorger van gelijke kansen voor iedereen, inclusie moet je actief uitdragen.’ Aldus Elke Smulders (D66 Zaltbommel). 

Foto D66 Bommelerwaard.

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.