vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Er werd 14.000 euro geïnd aan openstaande belastingschulden.

Grootschalige controle door gemeente op vakantiepark in Aalst

30 juni 2021 (door BommelerwaardNet)

AALST - Dinsdag (29-6) vond een grote controle plaats op recreatiepark De Rietschoof in Aalst. De controle werd uitgevoerd door diverse partners in de gemeente Zaltbommel zoals politie, brandweer en de belastingdienst. Er waren tientallen ambtenaren op de been.

Het belangrijkste doel van de controle was het beoordelen of het vakantiepark door alle gasten ook echt gebruik wordt voor recreatie. Daarnaast werd de brandveiligheid op het park gecontroleerd.
Iedereen die het vakantiepark bezocht of verliet, werd door het team gecontroleerd. Van alle bezoekers werden de gegevens vastgelegd.

Eerste bevindingen
Op De Rietschoof werden alle objecten gecontroleerd. Vastgesteld werd dat veel mensen gedurende het campingseizoen op het recreatiepark verblijven. De meesten hebben elders een woonadres. Verder werden 47 controles uitgevoerd op grond van de Wet Basisregistratie Personen. Naar tien adressen wordt nog nader onderzoek gedaan. De landelijke eenheid van de politie controleerde 49 vaartuigen. Niet alle vaartuigen waren in orde. Ook dat wordt nader onderzocht. Ook werden 60 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 'veel bruikbare informatie op'. Aldus de politie. Er werden verder twee gesignaleerde kentekenplaten inbeslaggenomen en de belastingdienst inde 14.000 euro aan openstaande belastingschulden. 20 personen worden in ditv erband nog nader tegen het licht gehouden.

Wat betreft brandveiligheid stelde de brandweer vast dat deze op een 'acceptabel niveau' ligt. Op enkele plaatsen dient wel aandacht te zijn voor de afstanden tussen objecten. Over enkele weken worden eventuele vervolgstappen bekendgemaakt. 

Tevreden
Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over de zichtbare controle op het park en de goede samenwerking tussen de verschillende partijen. 'Een veilige samenleving is immers van groot belang. Daarom hecht ik eraan om gezonde vakantieparken te hebben in de gemeente Zaltbommel en ondermijnende criminaliteit tegen te gaan.'

Uitvoering
De controle werd uitgevoerd door medewerkers van de gemeente Zaltbommel, Belastingdienst, politie en brandweer. Hierbij werden zij ondersteund door medewerkers van het Ariadneproject. Gemeente Zaltbommel is deelnemer in het programma Vitale Vakantieparken. Hierin zijn duidelijke afspraken gemaakt over  het gebruik van vakantieparken. Via het project Ariadne werken Gelderse gemeenten met politie, het Openbaar Ministerie en provincie Gelderland samen aan het voorkomen en bestrijden van criminaliteit op en rondom vakantieparken. De gemeente laat weten: 'Met deze controle willen we waarborgen of bewerkstelligen dat De Rietschoof een gezond en vitaal park is en blijft. Dit gebeurt in samenspraak met de terreineigenaar en zo nodig met inwoners en andere partijen 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Aalst Vakantieparken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.