zondag 26 juni 2022

Alles over de Bommelerwaard

Controle bedrijfsgebouw leidt tot vondst illegale waterpijptabak

20 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Gemeente Zaltbommel hield woensdag (18-5) een integrale veiligheidscontrole bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Toepadweg in Zaltbommel. Dit deed de gemeente samen met de Omgevingsdienst Rivierenland, politie, Liander en de Douane.

Tijdens de controle is een ruime hoeveelheid illegale waterpijptabak aangetroffen, van ruim 1000 kg. De waterpijptabak is door de Douane in beslag genomen en die onderzoekt de zaak verder. Burgemeester Pieter van Maaren is tevreden over het verloop van de controle: “Dit soort controles doen we preventief voor de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. De samenwerking tussen de verschillende partijen is goed verlopen en heeft geleid tot een succesvolle controle”.

Veilige woon- en leefomgeving
Een veilige woon- en leefomgeving heeft topprioriteit voor de gemeente Zaltbommel. De gemeente wil zicht hebben op wat er zich afspeelt in Zaltbommel. Vandaar dat de gemeente regelmatige (integrale) controles uitvoert en handhaaft bij strijdige situaties. Hiertoe is de gemeente ook wettelijk verplicht.

 

Over het verdere verloop van de controle

Tijdens de controle was er aandacht voor gebouw- en milieuvergunningen, brandveiligheid, (afwijkend) stroomverbruik en mogelijke illegale bewoning/ activiteiten. Ook is er gecontroleerd op het naleven van wetten en regels door de verschillende toezichthoudende instanties. De controles gaven de betreffende bedrijven ook de mogelijkheid om vragen te stellen over voorschriften die gelden voor hun huidige of toekomstige bedrijfssituatie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.