zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

College BenW beëdigd, bestuursakkoord gepresenteerd

16 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De coalitiepartijen ZVV, SGP en VVD presenteerden donderdag (16-6) bestuursakkoord 2022-2026 ‘Blijven bouwen’. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis op de Markt. Ook werd het college van burgemeester en wethouders beëdigd.

In het bestuursakkoord staan de doelen en beoogde resultaten van het college voor de komende vier jaar. De kern van het nieuwe akkoord is het voortzetten en verder ontwikkelen van de huidige koers. De belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Sociaal domein: het huidige beleid met kracht voortzetten. Hierbij extra aandacht voor: het  werken aan een inclusieve samenleving, vroegtijdig inspelen op behoefte van inwoners, laagdrempelige aanpak dichtbij de bewoner en maatwerk. 
  • Wonen en leven: voldoende woningen voor de huidige inwoners en de mensen die economisch of sociaal aan de gemeente verbonden zijn.
  • Voorzieningen: naast nieuwe geplande voorzieningen ondersteunt en participeert de gemeente, waar nodig, graag bij initiatieven en ideeën vanuit de samenleving.
  • Economie: inzetten op toekomstbestendige, duurzame en innovatieve economie met kansrijke banen voor nu en de volgende generatie
  • Verkeer: verder ontwikkelen van openbaar vervoer en het parkeerbeleid in de binnenstad eenvoudiger maken.
  • Duurzaamheid: energietransitie, hergebruik van grondstoffen en asbestsanering, duurzaam wonen, klimaatadaptatie en biodiversiteit zijn belangrijke thema’s de komende jaren.

 College
Voor de periode 2022 – 2026 wordt het dagelijks bestuur gevormd door Pieter van Maaren, Burgemeester: Integrale handhaving Openbare orde en veiligheid bevolking.

Kees Zondag: Financiën, Gebiedsgericht werken en Sport. 1e loco-burgemeester.
Karima Bouchtaoui, Zorg, Werk en inkomen, Welzijn en Onderwijs. 2e loco-burgemeester
Gijs van Leeuwen: Wonen, Cultuurhistorie, Ruimtelijke ontwikkeling en Openbare ruimte. 3e loco-burgemeester
Willem Posthouwer: Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie. 4e loco-burgemeester
Wouter Abee: Gemeentesecretaris en algemeen directeur

Foto André Dieterman.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.