vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Mensen met lokale binding krijgen straks een voorkeursbehandeling.

ChristenUnie ziet kansen in toewijzing woningen voor starters en senioren

16 september 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De Rijksoverheid liet eerder deze week in een nieuwsbericht weten dat gemeenten meer ruimte krijgen om huur- en koopwoningen toe te wijzen aan inwoners met lokale binding.

Met het aannemen van deze wet door het parlement krijgen gemeenten nog meer grip op het toewijzen van woningen. Volgens ChristenUnie Zaltbommel is dat een uitgelezen kans. Zo kunnen starters en senioren immers vanuit de kernen van de gemeente Zaltbommel in hun eigen omgeving blijven wonen. 'Voor de leefbaarheid en de vitaliteit van de regio is het cruciaal dat mensen op het dorp kunnen blijven wonen.' Aldus de partij.

Beter en eerlijker
‘Het verdelen van woningen op de nieuwbouwmarkt moet daarom beter en eerlijker’,  als het aan de fractie van de ChristenUnie ligt. ‘We willen dat het voor iedereen mogelijk wordt om, zo mogelijk in hun eigen omgeving, een woning voor een redelijke prijs te kopen.’ 

Vragen
De fractie klom in de pen en wil van het college weten of zij bereid zijn om uitvoering te geven aan dit plan. Hiertoe zou een eigen gemeentelijke huisvestingsverordening kunnen komen. Overigens moet het parlement zich nog wel over uitspreken.

Ook vraagt de CU zich af hoe de toewijzingspercentages nu liggen voor eigen inwoners/mensen van buiten de gemeente.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.