zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Politiek wil eindelijk eens duidelijkheid voor FCC Ammmersoyen

5 november 2021 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - CDA Maasdriel diende tijdens  de begrotingsraad (4-11) een motie die een onderzoek bepleit naar een mogelijke verplaatsing van de accommodatie van FCC Ammersoyen. Deze fietscrossvereniging is al jaren in gesprek met de gemeente voor een BMX-baan die voldoet aan de eisen anno nu. 

De huidige baan is sterk verouderd waardoor er geen wedstrijden meer georganiseerd kunnen worden. De discussie duurt al tien jaar en de politiek en de vereniging komen niet echt verder.

Geen garanties
CDA-lid Robert van Dijk wil nu eindelijk eens actie en nam het initiatief tot de motie. Deze vond in dit dossier coalitiepartner Toin Nettenbreiers (SSM) aan zijn zijde. Beiden willen nu eindelijk eens spijkers met koppen slaan. Robert van Dijk: "We moeten de club ook eens duidelijkheid bieden. Om de hete brei heendraaien en geen antwoord geven, zorgt voor een langzame dood van deze mooie club. Garanties kunnen we niet geven, maar er komt nu in ieder geval een gedegen onderzoek naar mogelijkheden."

Coalitiepartners CDA en SSM zijn het er roerend over eens dat er duidelijkheid moet komen over de mogelijkheden. Ook oppositiepartij D66 pleitte voor duidelijkheid en concrete vooruitzichten.

Portemonnee
Wethouder Peter de Vries buigt zich nu verder over het dossier vanwege de ruimtelijke impact. “Ik wil mijzelf voor 200% inzetten maar dan wil ik een goed en gedegen onderzoek optuigen. Daar  moet de portemonnee voor getrokken worden.”

In het tweede kwartaal van volgend jaar verwacht wethouder De Vries de onderzoeksresultaten te hebben.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Ammerzoden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.