donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

CDA Maasdriel bang dat ondernemers buiten glasvezelboot vallen

5 april 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Glasvezel brengt (ook) ondernemers veel mogelijkheden. Maar dan moet je wel aangesloten (kunnen) worden. Daar zit voor het CDA nou net de kneep. De fractie maakt zich zorgen over MKB-ers op de Maasdrielse bedrijventerreinen. 'Door de initiatieven vanuit de markt en het uitrollen van het glasvezelnet in Rivierenland dreigt deze groep buiten de boot te vallen.' De partij breekt daarom een lans voor deze ondernemers.

De marktpartijen die druk in de weer zijn om de kernen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk laten de lokale bedrijventerreinen links liggen. Daar komt bij dat het UBR-net, dat wordt uitgerold, deze bedrijfsadressen niet mag aansluiten. De fractie laat weten: 'De grotere bedrijven hebben zelf actie ondernomen met daarmee gepaard gaande hoge kosten. De kleinere ondernemingen moeten zelf creatieve oplossingen bedenken.'

Telefoonlijntje
Robert van Dijk sprak enkele ondernemers die te kampen hebben 'met een zeer trage internetverbinding omdat er op die terreinen geen coax en geen glasvezel is.' Menig ondernemer heeft een ISDN-verbinding via een twee-aderig telefoonlijntje.

Nut en noodzaak
Het CDA concludeert dat de inwoners prima bediend worden om op de digitale snelweg te komen, net als ondernemers en bewoners in het buitengebied. 'De nut en noodzaak heeft zich meer dan bewezen in de afgelopen twee Covid-jaren omdat veel mensen vanuit huis hebben moeten werken.

Oplossing
Het CDA vraagt zich dan ook af of voor de ondernemers die de glasvezelboot missen, collectief een oplossing gezocht kan worden. De partij stelde het college daarover de nodige vragen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.