woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

‘Veel mensen hielden zich niet aan het vuurwerkverbod.’

Burgemeester Van Maaren reageert op Jaarwisseling: ‘Hufterig en asociaal’

1 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Burgemeester Pieter van Maar reageert op de jaarwisseling in de gemeente Zaltbommel: 'Deze is in bijn alle kernen  op reguliere wijze verlopen'. Maar toch is er aanleiding tot meer dan een kritische noot: het fysieke geweld tegen politie- en brandweermensen in Poederoijen.

Van Maaren: 'Opgemerkt kan worden dat ook in onze gemeente veel mensen, zoals in heel Nederland, zich niet aan het landelijk vuurwerkverbod hebben gehouden. Daarnaast zal er ook helaas in onze gemeente materiële schade zijn. Een evaluatie op basis van feiten zal ook dit jaar plaatsvinden.'

Asociaal
Het gedrag van een aantal mensen op de kruising in Poederoijen, waaronder het fysieke geweld richting brandweer en politie, bestempelt de eerste burger als 'hufterig en asociaal'.

'Iedereen kent iedereen in Poederoijen dus doe een melding - dit kan ook anoniem - en geef namen door, want wegkijken is oogluikend toestaan. Het overschrijden van onze normen en waarden is ten diepste overigens een opvoedprobleem, waaronder een hele gemeenschap dreigt te moeten lijden.' Aldus Van Maaren.

Camerabeelden
Via camera’s zijn er opnames gemaakg van het geweld in Poederoijen. Van Maaren: 'Er zal uiteraard zoveel als mogelijk strafrechtelijke vervolging plaatsvinden zodat de daders gestraft kunnen worden.'

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.