zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Er werd ruim 13 kilo aan henneptoppen gevonden.

Burgemeester sluit bedrijfspand om hennepvondst

29 november 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Burgemeester Peter van Maaren sloot een bedrijfspand aan het Van Voordenpark 9i in Zaltbommel vanwege de vondst van hennep. Het bedrijfspand aan het Van Voordenpark moet voor onbepaalde tijd dicht.

Vanaf 29 november 2021 is het voor onbepaalde tijd en voor tenminste 24 maanden verboden het bedrijfspand aan het Van Voordenpark te betreden. Het bedrijfspand wordt voor iedereen zichtbaar afgesloten. Hiermee wil de burgemeester een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit dit pand.

Vondst henneptoppen
Op 13 juli 2021 stelde de politie naar aanleiding van binnengekomen relevante informatie een onderzoek in. Naar aanleiding van onderzoek van de douane naar de (illegale) handel van sisha-tabak op genoemd adres ging de politie onderzoek uit. De politie vond in totaal 13,1 kilogram (gedroogde) henneptoppen, verdeeld over vijf big shoppers. De big shoppers lagen in het systeemplafond.

Wet Damocles
Burgemeester Van Maaren sluit het bedrijfspand op grond van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles. 'De gemeente Zaltbommel zet stevig in op de aanpak van drugsoverlast. Nu er in dit pand voor de tweede keer binnen vijf jaar hennep is aangetroffen, sluit ik het pand voor onbepaalde tijd.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.