woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Burgemeester Maasdriel: onrust stoken rond de jaarwisseling, straffen zijn niet mals

18 november 2022 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - Ondernemers en bewoners rond het plein in Hedel maken zich zorgen.  De jaarwisseling de afgelopen jaren verliep grimmig. Mensen houden hun hart vast: ‘Wordt de jaarwisseling straks weer een vervelende avond?’ De groep legen hun zorgen ook neer bij D66 Maasdriel.

D66 stelde om die reden vragen tijdens het Vragenhalfuur van de raadsvergadering (10-11) aan burgemeester Henny van Kooten. “We zijn in de tijd van het jaar dat we naar samenzijn en feestelijkheden uitkijken. In Hedel is er ook al een beetje buikpijn. De viering van Oud en Nieuw was in het dorp de afgelopen jaren verre van gezellig. De ongeregeldheden lijken een aanzuigende werking te hebben op jongeren uit de regio. Daarnaast gaan grote steden een vuurwerkverbod invoeren. Volgt Den Bosch ook? Wat voor waterbedeffect heeft dat?”

Melden 
De gemeente overlegt met meerdere instanties om de overlast te beperken. Burgemeester Van Kooten richtte zich bij de beantwoording tot de jongeren die in beeld zijn vanuit voorgaande jaren: “Die krijgen een waarschuwingsbrief. En die is stevig.” BOA’s voeren op dit moment preventieve controles uit.
De burgemeester wendde zich ook tot de inwoners van Hedel: ‘Zijn er overlastgevende jongeren, maak daarvan melding, maak er eventueel een anonieme melding van. We kunnen deze overlast alleen maar in gezamenlijkheid oppakken.’

De burgemeester sloot af dat, als hij kan optreden, de straffen niet mals zullen zijn. 

 

Zie ook:

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.