vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Burgemeester Jaco Geurts aan de slag in Maasdriel

2 juni 2023 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Donderdag (1-6) ging Jaco Geurts aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij neemt het roer over van Henny van Kooten, die in april afscheid nam. Tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester, naar verwachting in juni 2024, neemt burgemeester Geurts de honneurs waar.

Geurts stelt zich op de gemeentelijke pagina voor:

Burgemeester Geurts woont met zijn vrouw en twee kinderen in Voorthuizen, gemeente Barneveld. Met de prachtige Veluwe als achtertuin, spreekt hij vol bewondering over het mooie Maasdriel tussen Maas en Waal:

De waterrijke omgeving van Maasdriel trekt mij enorm. Maar ook het landschappelijke karakter en de economische activiteiten die daarbij komen kijken spreken me aan. Van oorsprong ben ik agrarisch ondernemer en ik voel me dan ook verbonden met bedrijvigheid in een landschappelijke omgeving. Daar mogen we trots op zijn en dat mogen we ook laten zien!

En de inwoners van Maasdriel?
Als ik van een afstandje naar Maasdriel kijk, zie ik een hechte gemeenschap met een rijk verenigingsleven. Hard werken, een mentaliteit van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en een bourgondische levensstijl gaan hier hand in hand. Dat sluit aan bij de manier waarop ik in het leven sta.

Het afgelopen decennium was Geurts lid van de Tweede Kamer. Door de jaren heen kreeg hij vaker de vraag of het burgemeesterschap iets voor hem is. Nu hij concreet de vraag kreeg om burgemeester van Maasdriel te worden, beantwoordde hij die met een volmondig ja.

In mijn hart ben ik een volksvertegenwoordiger, in mijn hoofd een bestuurder. De tijd is nu rijp om daarmee aan de slag te gaan in Maasdriel, een gemeente die echt verder wil. Naast de taken die ik als burgemeester heb in de rol van burgervader en op het vlak van openbare orde en veiligheid, vind ik het belangrijk om het bestuurskrachtonderzoek zo goed mogelijk te begeleiden. Zo zet ik er op in dat er concrete dingen uit het onderzoek komen, waar de gemeente mee verder kan om de komende jaren goed te blijven functioneren. En dat doe ik graag samen met de raad, het college en natuurlijk u als inwoner.

Dienstbaar 
Burgemeester Geurts omschrijft zichzelf vooral als een dienstbare burgemeester:

Ik vind het heel belangrijk dat de burgemeester behulpzaam is. Het bestuur van een gemeente is er niet voor zichzelf, maar om inwoners en ondernemers verder te helpen.

Burgemeester Geurts heeft veel zin om in Maasdriel aan de slag te gaan en om u te ontmoeten. De komende tijd zal hij op verschillende momenten en manieren kennismaken met de gemeenteraad, inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties in de gemeente.

Foto Gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.