donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Bureau Halt, op tournee, doet Cambium College aan

27 november 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Bureau Halt geeft deze periode voorlichting over de jaarwisseling op alle basisscholen en middelbare scholen in onze gemeente. Dit doen ze samen met BuurtzorgJongerenwerk en Politie Bommelerwaard. Zij bespreken onderwerpen zoals regels voor vuurwerk, gedrag en problemen die kunnen ontstaan en wat de gevolgen hiervan zijn.

Met de Halt-voorlichtingen wil men kinderen en jongeren bewust maken van de risico’s van crimineel en grensoverschrijdend gedrag. Dit vanuit de overtuiging dat jongeren die een fout hebben gemaakt een tweede kans verdienen. De Halt-interventie is altijd kort en richt zich op herstel en verantwoordelijkheid nemen. Deze aanpak is uniek in Europa en zelfs in de wereld.

Goede ochtend
Vorige week sloot burgemeester Pieter van Maaren aan bij de voorlichting op het Cambium College De Waard in Zaltbommel. Van Maaren: “Het was een goede ochtend. De kinderen lijken zich bewust van het belang van een veilige jaarwisseling. Na een positief gesprek met de kinderen viel me op dat sommigen vuurwerk kopen onder begeleiding van hun ouders.'

Voorbeeld
Daarom doet de burgervader nogmaals een oproep aan ouders: 'Ttoon het goede voorbeeld, praat openlijk over de gevaren, en laten we samen zorgen naar een gezellige en veilige jaarwisseling. Vooral voor onze jongeren is dit van groot belang, zij zijn onze toekomst.'

Met de Halt-voorlichtingen wil men kinderen en jongeren bewust maken van de risico’s van crimineel en grensoverschrijdend gedrag.

Foto gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.