vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

‘Een joint kost ook geld...’

Bumperklever aangehouden met joint op de lip

12 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Een politieagent in privétijd blijft een agent. Zaterdagmiddag (11-7) was een agent onderweg naar het bureau voor de middagdienst toen hij op de A2 een auto zag die opviel door irritant bumperkleven. Hoewel niet in dienst kwam de politieman toch in actie.

Op de A2 kroop de automobilist voortdurend op zijn voorgangers. Toen was de politieman aan de beurt. De "bumperklever" duwde bijna het voertuig van de agent van de weg. Deze ging opzij, zodat de "klever" kon passeren. De agent zag daarbij dat de bestuurder een joint op zijn lip had. Hij riep assistentie in van zijn collega's vanwege de aanhouding.
De agent ging naast de bumperklever rijden en legitimeerde zich met zijn politielegitimatiebewijs. 

Joint
Ter hoogte van Kerkdriel zette de bestuurder zijn auto op de vluchtstrook. Een niet zo handige plek. Op een veiligere locatie werd de man gecontroleerd. Zijn joint bleef tussen zijn lippen: 'Ik ben nu toch al gepakt en rook hem dus gewoon even op, die joint kost ook geld'.

Gearriveerde agenten in uniform namen de man een speekseltest af die uiteees dat er vermoedelijk sprake was van gebruik soft drugs. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaltbommel.

Bloedonderzoek
Op het bureau heeft een arts bloed afgenomen bij de verdachte dat later in een laboratorium zal worden onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen.

De bumperklever kreeg diverse bekeuringen aan zijn broek: een melding naar het CBR en een rijverbod van 24 uur. In afwachting van de bloeduitslagen kan het zijn dat de man ook zijn rijbewijs moet inleveren.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Politie bumperkleven
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.