donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

De enorme gebouwen zijn niet te missen.

Grote gebouwen in Slijkwell lijken vooral bedoeld voor huisvesting arbeidsmigranten

27 december 2021 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL / SLIJKWELL  - Is het uitgangspunt nu wonen of werken bij de twee enorme gebouwen in buurtschap Slijkwell. D66 Maasdriel wil er meer over weten. Wie over de Bernseweg van of naar Ammerzoden gaat, kan de complexen niet missen. Er gaan geruchten in de regio dat de gebouwen vooral worden ingezet voor de huisvesting van internationale arbeidskrachten.

Fractievoorzitter Tom van Engelen: 'Deze berichten prikkelen de nieuwsgierigheid, wat ons brengt tot deze vragen, mede in het licht van beleid voor verkamering ten behoeve van huisvesting van internationale arbeidskrachten.'

Buitenproportioneel
D66 Maasdriel stelt dat de bouwwerken 'buitenproportioneel groot' lijken wanneer ze afgezet tegen de omliggende bebouwing in buurtschap Slijkwell. De partij vraagt zich dan ook af op welke visie de inpassing van de gebouwen in de omgeving gebaseerd is. Ook wil D66 weten wat voor soort bedrijvigheid er straks in de gebouwen gaat komen. 

Indruk
Van Engelen: 'Het aanzicht van de bovenverdieping van de bebouwing wekt de indruk dat er naast bedrijvigheid ook sprake zal zijn van verkamering.' Hij vraagt het college of die indruk correct is en of er door de initiatiefnemer in zijn vergunningaanvraag melding hiervan is gemaakt.

De partij vraagt zich af of de inwoners van de Bommelerwaard getuige zijn, in het geval van verkamering, 'van het primair oprichten van woongelegenheid voor internationale arbeidskrachten' waarbij de bedrijvigheid secundair is.

Woonruimte boven bedrijvigheid
De indruk bestaat dat op deze manier op papier voldaan wordt aan de huidige regelgeving. Volgens D66 zou woonruimte alleen voor bedrijvigheid gerealiseerd moeten worden. 'Nu bestaat de schijn dat woonruimte het uitgangspunt is en niet de bedrijvigheid. Is het bouwen van bijvoorbeeld een opslaghal straks voldoende om een x-aantal woonunits te realiseren?'

Foto D66 Maasdriel.

Lees meer over:

Well Wellseind Slijkwell
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.