woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Het ontwerp van de informatieborden is van de Prinses Irene Brigade.

Brug Hedel heet nu officieel Prinses Irene Brigade Brug

16 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - Met ingang van woensdag (16-2) heet de brug in Hedel officieel de Prinses Irene Brigade Brug. Dit gebeurde in aanwezigheid van veteraan Frans van der Meeren, burgemeester Jack Mikkers (Den Bosch) en wethouder Erik van Hoften van Maasdriel. Ook militairen van het regiment in Oirschot waren aanwezig.

Dit alles als eerbetoon aan de brigadisten die tijdens de Slag om Hedel hun leven gaven voor de vrijheid. Nieuwe brigadisten krijgen op deze gedenkwaardige plek hun invasiekoord en springen in de Maas om het te dopen, een traditie van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene.

Aan beide kanten van de brug staat een bord dat verhaalt over de gebeurtenissen.

Naam
De brug droeg tot deze dag geen officiële naam. Rijkswaterstaat, eigenaar van de brug, gaf civieltechnische kunstwerken al wel eerder een nieuwe naam rond het thema Vrijheid. Gezien de geschiedenis van de locatie van de brug achtte ook Rijkswaterstaat de nieuwe naam passend. De Prinses Irene Brigade is er in ieder geval blij mee. Het ontwerp van de informatiebordjes is afkomstig van de Prinses Irene Brigade.

Foto gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Lees meer over:

Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.