dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Niet één, maar drie speeltuinen ...

Bruchems geduld beloond met nieuwe speeltuinen

9 september 2020 (door BommelerwaardNet)

BRUCHEM -  Dorpsplatform Bruchem en wethouder Adrie Bragt openen vrijdag 11 september de nieuwe speeltuinen aan de Gruttostraat en de Akkerstraat in Bruchem.

De eerste speeltuin is ingericht voor kinderen tot 7 jaar. Op de Akkerstraat zijn speelvoorzieningen voor de jeugd vanaf 7 jaar en werd eveneens een trapveld aangelegd.

Wethouder Bragt: “De jeugd in Bruchem heeft er lang op moeten wachten. Vorig jaar kochten we een weiland aan de Akkerstraat en kwamen de plannen in een stroomversnelling. Er is hard gewerkt door alle betrokkenen. Met als resultaat dat Bruchem nu niet één maar drie speeltuinen heeft”.

Feestelijke opening
Belangstellen zijn van harte welkom op 11 september om 17.00 uur bij de officiële opening van de speeltuin in de Gruttostraat. Wethouder Bragt opent de speeltuin samen met Hidde en Jurre Evers uit Bruchem. Zij wonnen een prijs met hun idee voor de speelvoorziening.

Tussen 15.30 en 17.30 uur organiseert het Dorpsplatform Bruchem samen met Spel& in zowel de Gruttostraat als de Akkerstraat verschillende activiteiten voor de jeugd.

Wensen bewoners
De plannen voor de speeltuinen stammen uit 2015 toen de gemeente de wensen inventariseerde in het dorp. Toen de geschikte locatie in 2019 in beeld was, verspreidden gebiedsregisseur Jos Meerssman en het dorpsplatform Bruchem een enquête. Hierin konden kinderen en hun ouders hun voorkeur voor toestellen opgeven. Een werkgroep met omwonenden, ouders en gemeente verzorgden de uitwerking. Uit de enquête kwam ook naar voren dat er behoefte was het huidige voetbalveld te verplaatsen. Ook dit is nu gerealiseerd.

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

Speeltuin
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.