woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De acht voormalige leden zijn, naar eigen zeggen, ‘gedesillusioneerd’.

Breuk bij BVNL Zaltbommel, acht leden stappen op

23 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart jl. deed ook BVNL Zaltbommel mee. Nadat de kiezers hadden gesproken, behaalde de nieuwe lokale partij één raadszetel. Een mooi resultaat. Intern was de eensgezindheid kennelijk minder groot. Inmiddels stapten acht leden uit de partij. Deze groep maakt middels een ingezonden brief hun kijk op de zaak bekend. 

Het harde werken werd enorm beloond dankzij onze kiezers. De partij behaalde één zetel. Er was achter de schermen helaas minder sprake van harmonie. Desondanks dat werd er een knappe prestatie neergezet om als nieuwkomer over de kiesdrempel van de raad te komen.

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen waren er evenwel onderling grote meningsverschillen en discussies. De meeste, voormalige, leden gaven aan dat er onvoldoende ruimte was voor het geven van een eigen mening. Alles was eigenlijk al in cement gegoten waardoor er geen goede onderlinge samenwerking met de lijsttrekker en sommige leden kon ontstaan. De voormalige leden wilden vanaf het begin juist graag bij de nieuwe partij betrokken zijn vanwege het realistische geluid alsook vanwege de boodschap van verbinden en samenspel, dit sprak ons zeer aan.

We spreken hier over voormalige leden. Inmiddels zijn acht leden opgestapt, waaronder twee oprichters en de lijstduwer van de partij. Zij besloten op 17 mei jl om definitief te breken met BVNL Zaltbommel en beëindigden hiermee ook hun lidmaatschap bij BVNL landelijk.

Ondanks het ontbreken van de mogelijkheden tot samenwerkingen binnen BVNL Zaltbommel hebben wij dit politiek avontuurlijke pad vol enthousiasme afgelegd. Wij hebben al onze energie en kracht erin gestoken en zijn er vooral voor de kiezers geweest. Nu nemen wij onze verantwoordelijkheid naar de kiezers door toe te lichten wat de reden is geweest om definitief uit de partij te stappen.

Wij trachten hiermee open en transparant te zijn, wij wilden graag door maar de verschillen bleken te groot. En daarom hield daar het avontuur voor ons helaas op.

Wij wensen BVNL Zaltbommel veel wijsheid toe.”

Was getekend,

Adrian van Bruchem
Mede-oprichter en bestuurssecretaris 

Hans Kleinlooh 
Mede-oprichter en lid kernteam 

Rob Hackert 
Lijstduwer en lid kernteam 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.