vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Brandweerteam Zaltbommel en Sachem Europe beoefenen veiligheidsafspraken

21 september 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Brandweer Zaltbommel en Sachem Europe BV beoefenden woensdagavond (21-9) hun samenwerking rond een (fictief) incident. Vanwege deze praktijkoefening waren er verschillende brandweervoertuigen op het terrein van Sachem te zien.

De oefening vond plaats op het terrein van Sachem aan het Van Voordenpark in Zaltbommel. Bij de oefening werd een lekkage in één van de tankputten van het bedrijf gesimuleerd. 

In de procedure ontvangen medewerkers van Sachem deze melding als eerste via de eigen veiligheidssystemen. Daarna wordt de brandweer Zaltbommel gealarmeerd om dan vervolgens samen het incident te bestrijden. 

Nieuwe systemen
Bij deze oefening werden de nieuwe veiligheidsafspraken bij Sachem en de samenwerking met de brandweer getest. De gemeente laat weten: ‘De aanpassingen die Sachem heeft gedaan wat betreft de veiligheidsregels zorgen ervoor dat incidenten snel te zien en snel te bestrijden zijn. Een van de aanpassingen zijn vast opgestelde (schuim)blussystemen. Met die systemen kan vloeistof na een lekkage snel worden afgedekt. Door samen te oefenen blijven de brandweer en Sachem goed voorbereid op mogelijke calamiteiten.’

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.