zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Door de ontstane schade is het restaurant tot nader bericht gesloten.

Brand bij Kim’s Kitchen, vrouw raakt gewond

10 augustus 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Bij Kim's Kitchen, het Thaise restaurant aan de Omhoeken in Zaltbommel, brak maandagmiddag (9-8) brand uit in de keuken. Daarbij raakte een bewoonster, die boven de zaak woont, gewond. De brandweer redde haar uit haar bovenwoning die vol rook stond.

De vrouw kon niet meer naar buiten en kwam in ademnood door de rook die inmiddels in haar huis hing. Met haar hoofd buiten het raam deed ze pogingen voldoende (frisse) lucht te happen. De inmiddels gearriveerde brandweer ging met ademluchtmaskers naar binnen en haalde de vrouw uit het appartement. Daarbij werd een hoogwerker ingezet. Ook een hond en drie katten konden uit de woning worden gehaald. Aldus een woordvoerder.

De bewoonster werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Naar omstandigheden zou het nu goed gaan met haar.

Vlam in de pan
Het vuur ontstond rond een uur of twee. In de keuken van het Thaise eethuis werden voorbereidingen getroffen voor gerechten waarbij de vlam in de pan sloeg. Het vuur trok de afzuiginstallatie in. Daarbij ontstond rook tussen het plafond annex de vloer van de bovengelegen verdieping. Die rook drong de woning binnen.

De brandweer bluste het vuur in de restaurantkeuken en gaf om 15.00 uur het sein 'brand meester'.

Gesloten
De eigenaar laat weten: 'Tot onze grote spijt is tijdens voorbereidende werkzaamheden brand in de keuken van ons restaurant ontstaan. Daarbij is ten zeerste te betreuren dat de bewoonster boven ons restaurant gewond is geraakt. Wij wensen haar veel kracht en beterschap toe. Door de ontstane schade in de keuken zijn wij helaas tot nader bericht gesloten.'

Erkenning
Een week eerder stond het Thaise restaurant om een volstrekt andere reden in de belangstelling. Toen vanwege de uitreiking van het 'Certificate of Excellence 2021'. Een erkenning die men kreeg van Restaurant Guru.

Foto Kim's Kitchen (social media).

Lees meer over:

Brandweer ondernemer Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.