donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gerdien Rietveld (Wijk en Aalburg): 'Ga alsjeblieft met zoveel mogelijk mensen meelopen.'

Brakelse Lenteloop in actie voor WensAmbulance

6 maart 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO / BRAKEL - Na het skippen van de jubileumeditie van 2020 en het iet doorgaan van de edities van 2021 en 2022, maakt Brakel maakt zich nu vol enthousiasme op voor de vijfde editie van de Brakelse Lenteloop op zaterdag 25 maart 2023.

Een uniek wandel- en hardloopevenement met een zeer open en sportief karakter, voor een goed doel waar eenieder die graag wandelt, hardloopt of het doel een warm hart toedraagt aan mee kan doen.

De organisatie die elk jaar in handen is van een sportief team vanuit de Hervormde Gemeente in Brakel heeft dit jaar gekozen voor een doel dichtbij huis wat een ieder raakt. De gehele opbrengst van deze unieke loop is bestemd voor WensAmbulance Brabant: 'Want ieder mens heeft een laatste wens.'

WensAmbulance
Deze laat weten: “Het is zo fijn dat je met deze stichting nog even een gezinsuitje kunt doen. Samen met de kinderen een mooie herinnering kunt maken, met hun papa. Ondanks de grote zorgen kun je ze deze dag toch een beetje vergeten. Maar het geeft ook het besef dat het de laatste keer is dat je zo’n uitje als gezin kunt maken.” vertelt Gerdien Rietveld uit Wijk en Aalburg. In 2019 kreeg haar man en vader van hun gezin op 40-jarige leeftijd het verschrikkelijke bericht dat hij een zeldzame vorm van longkanker had.
“Na een ziekenhuisopname, kwam Peter thuis in de woonkamer op bed. Je wereld wordt klein en de dood komt dichterbij. Drie jonge kinderen en dan moet je afscheid nemen. Stichting WensAmbulance regelde dat wij als gezin nog een dagje uit konden beleven. Alles wat deze vrijwilligers doen, doen ze op vrijwillige basis. Het is ontzettend belangrijk werk. Voor de zieke persoon, maar ook voor de nabestaande.” Aldus Gerdien die met overtuiging vanuit haar hart zegt: “Ga alsjeblieft met zoveel mogelijk mensen meelopen en doneer voor deze stichting. Ze zullen jullie, maar zeker alle mensen waarvan hun laatste wens in vervulling wordt gebracht kan worden, enorm dankbaar zijn.”

Lenteloop
Het unieke van de Brakelse Lenteloop is dat eenieder die wil, mee kan doen aan deze loop. Ervaren wandelaars kunnen ochtends tussen 8.00 en 9.00 uur starten voor een schitterende wandeltocht van ongeveer 20 kilometer door de regio. Met verschillende stempelplaatsen en mooie bezienswaardigheden een mooie en uitdagende wandeling.
Tussen 11:00 – 12:00 kan men starten voor de wandeltocht van 13 km die alle mooie hoeken van Brakel laat zien. (Tekst loopt door onder de foto.)



Om 12:30 uur staat de jeugd aan de start voor de hardloopwedstrijd. Direct na de jeugdwedstrijden kan men starten voor de wandeltocht van 7 kilometer, die ook geschikt is voor gezinnen, kinderwagens en rolstoelen, zodat een ieder die wil wandelen de mogelijkheden heeft.
Tijdens deze wandeltocht worden door plaatselijke ondernemers die de Lenteloop een warm hart toedragen bij verschillende stempelposten iets aangeboden.

Altena Road Circuit
Om 14:00 uur valt het startschot voor de hardlopers voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Beide hardloopafstanden bestaan uit één grote ronde door het westelijk deel van de Bommelerwaard en de 10 kilometer leidt door het prachtige natuurgebied van het Munnikenland.
De afstand van de 10 kilometer is tevens een onderdeel van het Altena Road Circuit, waarin wordt samengewerkt met atletiekvereniging De Altena Road runners uit Sleeuwijk. Op zowel de 5 als de 10 kilometer worden prestaties gemeten en vindt aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaats in verschillende leeftijdscategorieën. En zoals inmiddels naar goede traditie wordt er gestreden voor de wisselbeker van de snelste Brakelse loper, waar men benieuwd is of de titeldragers van 2019 dit jaar hun positie kunnen verdedigen.

De organisatie kijkt ook dit jaar uit naar dit evenement en hoopt veel sportieve wandelaars en enthousiaste hardlopers te ontmoeten bij de startlijn aan de Burgemeester Posweg in Brakel. "Met elkaar willen we hier onze schouders onder zetten en ons sportiefste beentje voorzetten, want sport bindt mensen samen. En wat is er mooier als je dit dan ook mag doen voor een goed doel."

Proefloop
Elke hardloper die graag de ronde van de Lenteloop wil trainen, is zaterdag 11 maart 2023 om 09:00 uur van harte welkom. Om 09:00 uur starten beide afstanden vanaf het Marktplein en voor alle lopers is er na afloop een gastvrij welkom met koffie en wat lekkers in Hervormd Centrum De Terp.

Meer informatie over de Brakelse Lenteloop: www.brakelselenteloop.nl

Foto (2x) Joyce Krijnen.

Lees meer over:

Brakel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.