dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Meerdere politieauto’s raakten beschadigd.

Bizarre achtervolging eindigt in een sloot

1 juni 2020 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Een bizarre achtervolging zaterdagavond (30-5) eindigt als meerdere politieauto's de verdachte van de weg drukken. Een dolle rit door Waardenburg, Opijnen, Zaltbommel en Velddriel ging daaraan vooraf.

Rond de klok van 22.00 uur, kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in Tuil. Er zou een Fiat Doblo, met aanhanger, zijn weggereden richting Waardenburg. Op de Steenweg aldaar kwamen agenten het voertuig tegen en gaven ze een stopteken om de inzittenden te controleren. De bestuurder van de Fiat dacht daar iets anders en reed door. 

Op de fietsbrug langs de A2, in de richting van Zaltbommel, begon de achtervolging. De bestuurder van de Fiat ramde een politieauto, negeerde de stoptekens en gaf gas.
 
Achtervolging
De politie laat weten: 'Op de fietsbrug waar 30 km/h is toegestaan, werden snelheden van rond de 120 km/h gehaald. De bestuurder van de Fiat, een 28 jarige man uit Tiel, zette tijdens de achtervolging zijn lichten uit om te ontkomen. De achtervolging ging door het centrum van Zaltbommel waarbij er meerdere grove verkeersovertredingen werden begaan.'
 
Voetgangers
Ter hoogte van de Virieusingel met de kruising Waalbandijk was de snelheid dermate hoog dat de aanhanger bij het nemen van de bocht op de kop dreigde te gaan. Op die plek liepen twee voetgangers die net niet door de “slingerende” aanhanger werden geraakt. 
 
De politie: 'Omdat de achtervolging al even bezig was, besloten wij om de verdachte op een veilige locatie tot stoppen te dwingen. Op de Provincialeweg in Velddriel werd de Fiat door diverse politieauto’s van de weg gedrukt waardoor de verdachte veilig overmeesterd kon worden.' De Fiat kwam bij die actie op zijn kant in een sloot terecht.

Geen rijbewijs
Verkeersongevallenanalyse (VOA) voerde ter plaatse een uitgebreid (sporen)onderzoek uit. Meerdere politieauto’s zijn met schade afgesleept. Er was geen persoonlijk letsel. Het voertuig en de aanhanger zijn in beslag genomen. Ook krijgt de verdachte meerdere bekeuringen op de deurmat. Een rijbewijs had hij niet, anders was ook dat zeker afgepakt. De recherche in Tiel pakt het onderzoek verder op. 

Foto Basisteam de Waarden

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.