dinsdag 28 november 2023

Alles over de Bommelerwaard

Wel komt er meer tijd om te verhuizen, geen 6 maar 26 weken.

Bewoning bedrijfspanden Well moet stoppen van de rechter

26 september 2023 (door BommelerwaardNet)

WELL / SLIJKWELL - De rechter in Arnhem heeft gesproken. In de bedrijfspanden aan de Slijkwellsestraat verblijven 48 arbeidsmigranten die daar niet mogen wonen. Dat is tegen de regels. Wel krijgt de eigenaar van de bestuursrechter langer de tijd om aan de ongewenste woonsituatie een einde te maken. 

Eerder had de gemeente Maasdriel een last onder dwangsom opgelegd aan eigenaar en de huurder van de panden. De bewoning is immers strijdig met het bestemmingsplan, zo stelde Maasdriel, De gewraakte woonruimten boven de bedrijfspanden waren aanvankelijk bedoeld als kantoren. Later werd dit gewijzigd. 

Zes weken
De Arnhemse rechter vond de door gemeente Maasdriel opgelegde last onder dwangsom terecht. Hij was ook van mening dat de tijd van zes weken te kort was om vervangende woonruimte te zoeken voor de inwonende arbeidsmigranten. Betrokkenen krijgen nu 26 weken de tijd. 

Illegaal
De eigenaar en de huurder zagen mogelijkheden om de situatie te legaliseren en wilden dat de bewoning van de ruimten boven het bedrijf zou kunnen worden voortgezet. Dat was ook hun vraag aan de rechter. De gemeente Maasdriel heeft dat bestreden, de bewoning was en is illegaal. Daarin gaf de rechter de gemeente dus gelijk.

Foto Bommelerwaard.net

Zie ook:

Lees meer over:

Well Slijkwell
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.