donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Betere dienstverlening in Maasdriel via zorg-adviespleinen: maar hoe gaan die heten?

30 april 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel wil inwoners sneller en beter aanvullende hulp bieden op het gebied van welzijn, zorg, wonen en inkomen, ondersteuning geven bij kleine/grote problemen of er gewoon zijn voor een luisterend oor. Daarom opent de gemeente dit jaar twee, zogeheten, zorg-adviespleinen in de kernen waar medewerkers van de gemeente Maasdriel samenwerken met maatschappelijke organisaties.

Dicht bij de inwoners, sneller antwoord op een vraag, toegankelijk voor iedereen en een plek om elkaar te ontmoeten. Dat zijn de kernwaarden van de twee zorg-adviespleinen. De gemeente is nu op zoek naar een naam voor de zorg-adviespleinen. Inowners kunnen hun voorkeur uitspreken vóór vrijdag 6 mei aan. Dit kan digitaal via onderstaande link of middels een keuzekaart in de hal van het gemeentehuis. Kies HIER een naam voor de zorg-adviespleinen

Nieuwe werkwijze

In 2019 onderzocht de gemeente Maasdriel of haar werkwijze hetzelfde kon blijven of veranderd moest worden. Dit laatste was het geval. Daarom wordt de manier van werken nu aangepast. 'We gaan ons richten op snellere en betere dienstverlening, het versterken van de samenwerking met maatschappelijke partners en het voorkomen van probleemsituaties. Een van de veranderingen die we gaan doorvoeren, is de komst van de zorg-adviespleinen: een centraal punt midden in de dorpskernen, een plek waar kennis en kunde aanwezig is en ruimte voor ontmoeting.' Aldus de gemeente.

Namen

  • Adviesplein Ons Maasdriel
    Het lokale plein voor ontmoeting, advies over welzijn, zorg en inkomen
     
  • Ons Maasdriel
    Het lokale plein voor ontmoeting, advies over welzijn, zorg en inkomen
     
  • Wegwijs Ons Maasdriel
    Het lokale plein voor ontmoeting, advies over welzijn, zorg en inkomen
Foto Bommelerwaard.Net.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.