maandag 8 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Bestuurder (37) onder invloed van drugs krijgt rijverbod

1 september 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Politie Bommelerwaard maakt melding van een aanhouding van een automobilist op de A2 tussen Zaltbommel en Kerkdriel. Na controle bleek de 'vreemd rijdende' man onder invloed van verdovende middelen.

Tijdens een surveillance zagen agenten bij de Lucht West een voertuig die bij het zien van de politieauto er vandoor ging. De politie ging er achteraan en zag dat de bestuurder 'behoorlijk zenuwachtig was en "vreemde" keuzes' in het verkeer maakte. Toen het voertuig aan de kant stond, bleek de auto van de 37 jarige man uit Oss een 'behoorlijke puinhoop'. Uit de alcoholtest op straat kwamen geen bijzonderheden.

De politie laat weten: 'Omdat wij het toch niet vertrouwden, hebben wij een speekseltest afgenomen. De test was positief op het gebruik van verdovende middelen waarop de verdachte is aangehouden. Een arts heeft vervolgens bloed bij de verdachte afgenomen.'

Rijverbod
Het bloed wordt in een laboratorium bekeken op de aanwezigheid van verdovende middelen. Wanneer de uitslag te hoog blijkt, wordt tegen de verdachte een dossier opgemaakt. De verdachte kreeg al wel een rijverbod van 24 uur. 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Politie A2
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.