woensdag 24 juli 2024

Alles over de Bommelerwaard

De leden zijn nu aan zet.

Besturen GL en PvdA overwegen nieuwe samenwerking

9 juli 2024 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De besturen van GroenLinks en PvdA in de Bommelerwaard denken na over een nieuwe linkse samenwerking.

De besturen hebben zich over deze vraag  gebogen. Men heeft daarbij gekeken naar de lessons learned uit het verleden. Men vroeg zich ook of er draagvlak zou zijn voor een nieuwe linkse samenwerking. De besturen geloven in de kracht van links. Wat vinden de leden? 

Een verenigd links. Inhoudelijk staan de partijen voor dezelfde groene en sociale waarden, ook al komen zij vanuit verschillende tradities. ‘Hoe krachtig zou het kunnen zijn als we – met respect voor elkaars identiteit en werkwijze – een stevige vuist kunnen maken tegen het huidige beleid, tegen de verrechtsing en het populisme in onze maatschappij, met alleen maar polarisatie als gevolg?’ Aldus de PvdA in een bericht.

Leden
Of er voldoende draagvlak is voor nauwere samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in de Bommelerwaard, is aan de leden van beide partijen. De besturen willen graag uiterlijk komend najaar weten of de fracties in de Bommelerwaard gezamenlijke kunnen optrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026. Op 13 november a.s. nemen PvdA en GroenLinks Bommelerwaard hierover een definitief besluit in de ledenvergaderingen. De leden worden nu opgeroepen zich uit te spreken over een mogelijke samenwerking tussen genoemde partijen. Hiertoe werd een enquête opgesteld.

Vervolgstappen
Begin september komen de besturen van de twee partijen weer bij elkaar. Op basis van de dan verkregen informatie worden de vervolgstappen bekeken.

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.