vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Beloofd is beloofd: prentenboek voor Maasdrielse peuters

27 mei 2023 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL / HEDEL: Het is alweer een aantal maanden geleden dat D66 zijn motie “Geef een boek cadeau” succesvol door de gemeenteraad loodste tijdens de begrotingsbehandeling van november 2022. Deze week was het de beurt aan de jongste leerlingen om een gift te krijgen.

De motie was opgesteld om leesplezier te bevorderen, en daarmee ook kansengelijkheid een impuls te geven. Dat dit ontzettend belangrijk is werd woensdag 24 mei 2023 onderstreept tijdens een boeiende ‘BiebTalk’ van Bibliotheek Rivierenland. In het Zaltbommelse theater De Poorterij spraken onder andere Emine Ugur en Sander Schimmelpennick over armoede en ongelijkheid in Nederland. Leden van de D66-fracties uit Maasdriel en Zaltbommel schoven aan bij de BiebTalk.

De motie “Geef een boek cadeau”, die het in Zaltbommel overigens niet haalde, is in de gemeente Maasdriel een succes. De reacties zijn unaniem positief. Voor een bedrag van iets meer dan 1.000 euro werd is een impuls gegeven aan leesbevordering. Eerder al werden leesboeken uitgedeeld aan leerlingen van de bovenbouw. Daarbij lazen raads- en commissieleden voor uit het boek van dit jaar, Dolfje Weerwolfje.

Opa Harry
De leerlingen van groep 1 en 2 van alle elf basisscholen in Maasdriel ontvingenhet prentenboek Kleine IJsbeer. Dit boek werd voorgelezen door onder andere een opa van een van de kinderen. 

In Hedel op basisschool De Pollenhof droeg opa Harry, schoonvader D66-commissielid Liesbeth Faas, voor uit het prentenboek.

Gemeente Maasdriel: 'Wij gunnen ieder kind het plezier om in een eigen boek een nieuwe wereld te ontdekken. Daarom doen wij mee aan de landelijke campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’.

Zie ook:

Lees meer over:

Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.