maandag 30 november 2020

Alles over De Bommelerwaard

Zorgen, veel vragen en een grote betrokkenheid.

Belangstelling rond voorontwerp Buitenstad is groot

22 oktober 2020 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - De onlangs georganiseerde informatiebijeenkomst rond het voorontwerpbestemmingsplan voor de nieuwe buitendijkse woonwijk Buitenstad werd door ruim 350 geïnteresseerden bezocht. Ook na afloop kwamen veel reacties. Dat meldt de jongste nieuwsbrief van Buitenstad.

Het plan 'Buitenstad Zaltbommel'voorziet in de mogelijkheid om de voormalige scheepswerf ten westen van de binnenstad te ontwikkelen tot een aantrekkelijk woon- werk- en verblijfsgebied. De bewuste locatie ligt aan de Gamerschedijk 2 in Zaltbommel.

Reacties
De getoonde informatie zorgde voor zowel positieve als kritische reacties over het plan en het ontwerp van de Buitenstad. Ook werden zorgen geuit over de planontwikkeling direct tegen de binnenstad van Zaltbommel aan. Veel vragen hadden betrekking op de waterveiligheid, de hoogte van de woontorens en de toekomstige woningen in de nieuwe wijk. Buitenstad meldt in haar jongste nieuwsbrief: 'Het voorontwerp is een belangrijke stap naar de formele procedure van het uiteindelijke bestemmingsplan voor het gebied.'

Grote betrokkenheid
Het hoge bezoekersaantal tijdens de bijeenkomst en de 140 binnengekomen reacties op het voorontwerpbestemmingsplan laten zien dat de inwoners van Zaltbommel zeer betrokken zijn bij de ontwikkelingen in Buitenstad. Deze informatie zorgt er voor dat de plannen verder ontwikkeld kunnen worden.

Coronaproof
De informatiebijeenkomst vond buiten plaats, naast het gemeentehuis. Buitenstad: 'De bezoekers volgenden de 1,5 meter aanwijzingen goed op. Mede daardoor is de bijeenkomst een succes geworden.'

Waalbommel BV en de gemeente Zaltbommel waren de initiatiefnemers van de avond.

Foto Buitenstad.

Zie ook:

Lees meer over:

buitenstad
Deel dit bericht met je vrienden!