donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

Autobestuurder loopt tweemaal tegen de lamp

15 maart 2021 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - Een 36-jarige inwoner uit Zaltbommel liep tweemaal tegen de lamp. De man was eerder bij een tankstation in Utrecht door de politie gecontroleerd waarbij hij openlijk lachgasballonnen inhaleerde. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Kennelijk vond de bestuurder het niet nodig zich hier aan te houden en besloot te gaan rijden.

Een half uur na de controle in Utrecht liep de man tegen de lamp. In Zaltbommel werd de bestuurder weer aangehouden. Voordat de man werd aangehouden werd er nog even een nieuw ballonnetje "aangebroken".

Rijverbod
Tegen de bestuurder is procesverbaal opgemaakt. Het OM zal de hoogte van de boete bepalen. De man kan in ieder geval rekening houden met een boete van minimaal 500 euro die in het slechtste geval kan oplopen tot 2000 euro. Een rijverbod van minstens 3 maanden tot 5 jaar of levenslang behoort ook tot de mogelijkheden.

CBR
Ook hebben de agenten een rijvaardigheidsonderzoek bij het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR) aangevraagd., Het CBR kijkt dan of de man nog geschikt is om een motorvoertuig te mogen besturen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

politie
Deel dit bericht met je vrienden!