donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Asielzoekers aangekomen in Sporthal de Ring

19 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Een bus met 52 asielzoekers is aangekomen bij de crisisnoodopvanglocatie in Sporthal de Ring in Zaltbommel. De groep bestaat uit vier gezinnen, een aantal alleenstaande mannen en alleenstaande vrouwen. Ze zijn afkomstig uit Syrië, Turkije, Pakistan, Iran, Marokko, Algerije en Eritrea. Twee mensen zijn stateloos.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft alle Nederlandse gemeenten gevraagd om met spoed opvangplekken voor asielzoekers beschikbaar te stellen. Dat deed het ministerie via de Veiligheidsregio’s. Dit om onder andere de onhoudbare situatie bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel op te lossen.

Van korte duur en sober
Door de gemeente Zaltbommel is Sporthal de Ring beschikbaar gesteld als crisisnoodopvanglocatie. Er worden maximaal 65 mensen opgevangen en de opvanglocatie is tot uiterlijk 1 oktober beschikbaar gesteld. De opvang is, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang, en alles dat daarbij komt kijken, wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie.

Inloopspreekuur
Voor omwonenden wordt vanaf maandag 25 juli een wekelijks inloopspreekuur georganiseerd door de gemeente Zaltbommel. Iedere maandag, tot 1 oktober, van 18.00 tot 19.00 uur kunnen mensen terecht met vragen aan de gemeente over uw omgeving. Deze inloop is in Hart van de Vergt (voorheen bekend als het VWT (Veiliger Wijkteam) gebouwtje, naast de Action).

Foto Gemeente Zaltbommel.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.