woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Een voorzorgslanding is geen noodlanding.

Apache maakt voorzorgslanding in weiland

28 juni 2021 (door BommelerwaardNet)

WELL - Een Apache-gevechtshelikopter van het Defensie Helicopter Commando (DHC) Vliegbasis Gilze-Rijen maakte maandagmiddag (28-6) een voorzorgslanding bij Well.

De gevechtsheli van de Koninklijke Luchtmacht (KLu) werd in een weiland langs de N832 aan de grond gezet nadat een controlelampje aan boord onverwacht ging branden. Na de landing kwamen ook leden van de Koninklijke Marrechaussee (KMar) ter plaatse.

Technisch personeel van het 301 Squadron van de vliegbasis ging onderweg om de storing te onderzoeken en op te lossen. Doel was om de heli op eigen kracht weer veilig terug te laten keren naar Gilze-Rijen. En dat lukte.

Veilig thuis
DHC liet weten: 'De Apache-gevechtshelikopter die een voorzorgslanding maakte is weer geland op Vliegbasis Gilze-Rijen. Onze technische dienst heeft ter plaatse kunnen uithelpen. Heli en bemanning zijn weer thuis.'

Noodlanding
In dit geval maakte de gevechtshelikopter een voorzorgslanding. Een Apache vloog in december 2007, tijdens een oefenvlucht, tegen een hoogspanningsleiding over de Waal. Het gevolg hiervan was een stroomstoring in de Bommelerwaard van enkele dagen. Het toestel maakte toen een gecontroleerde noodlanding.

Hoewel de heli zwaar beschadigd werd, kon deze overigens wel worden hersteld.

Foto Koninklijke Luchtmacht.

Lees meer over:

Apache Well
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.