zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Antoine Walraven is lid van de VVD.

Koning benoemt Antoine Walraven tot nieuwe burgemeester van Maasdriel

7 juni 2024 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - De gemeenteraad van Maasdriel besloot eerder (18 april 2024) in een extra raadsvergadering om Antoine Walraven (VVD) als nieuwe burgemeester van gemeente Maasdriel aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na een screening en een gesprek droeg de minister Walraven voor aan de Koning voor benoeming. Op 7 juni 2024 benoemde de koning de burgemeester bij Koninklijk Besluit.

Bart de Leeuw, voorzitter van de vertrouwenscommissie, laat weten: “Zijn persoonlijkheid en ervaring maken Antoine Walraven iemand die kan samenwerken aan een krachtig gemeentebestuur, kan investeren in samenwerking in de regio en kordaat kan optreden voor onze veiligheid. Hij heeft gevoel voor mensen, kan zich duidelijk uitspreken, weet wat hij wil en hij durft ergens voor te staan.”

Antoine Walraven was het afgelopen jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Mill en St. Hubert en was hij gemeenteraadslid en wethouder in Best.

Het vervolg
De commissaris van de Koning beëdigt burgemeester Walraven op donderdag 27 juni in een buitengewone raadsvergadering. Deze vergadering is vanaf 15 uur live te volgen via maasdriel.raadsinformatie.nl

Na de beëdiging is de burgemeester officieel in functie.

Op dit moment is Jaco Geurts (CDA) waarnemend burgemeester van Maasdriel.              

Foto Gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.