zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Avri.

“Afval is grondstof” Avri start campagne

4 juni 2024 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Scheiden van afval: voor veel mensen is dat heel vanzelfsprekend. En in sommige gevallen best een uitdaging. Want hoort die lege pizzadoos nou in de papiercontainer? Of is het toch restafval? Om samen met inwoners te zorgen voor het nóg beter scheiden van afvalstromen start Avri de campagne Rivierenland Geeft Door.

De campagne legt uit waarom het belangrijk is om afval goed te scheiden. En hoe afval een tweede leven krijgt. Met handige tips en trucs wordt het scheiden van afval voor inwoners duidelijker én gemakkelijker gemaakt. Alles voor de toekomst van Rivierenland.

Beter afval scheiden 
De campagne Rivierenland Geeft Door is een initiatief van Avri en de acht Avri-gemeenten. Samen hebben zij zich tot doel gesteld om inwoners van de acht gemeenten, waaronder Zaltbommel en Maasdriel, te ondersteunen bij het nog beter scheiden van hun afvalstromen. Afval dat goed gescheiden wordt, kan worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe materialen en producten. 'Zo voorkomen we dat afval wordt verbrand. En kunnen we van gft-afval bijvoorbeeld compost maken. Of een nieuwe stoel van pdb-afval', legt Avri uit.  

Inwoners centraal
In de campagne staan onder andere inwoners centraal die hun tips delen over hoe zij hun afval scheiden. Die verhalen staan op de website www.rivierenlandgeeftdoor.nl en op de Facebook- en Instagram-pagina's van Avri. ‘Met de tips en verhalen stimuleren we de andere inwoners om ook mee te doen en zo herbruikbaar afval door te geven.’ Aldus Avri.

Lees meer over:

Zaltbommel Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.