zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Werk aan de (gemeente)winkel.

Adviesrapport rond ‘krachtig bestuurd Maasdriel’ is klaar

11 september 2023 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Krachtig besturen, dat is wat de gemeente en de raad willen. Om dat de komende twaalf jaar goed te kunnen blijven doen, onderzoekt men samen met de provincie hoe Maasdriel krachtig bestuurd kan blijven worden. In opdracht van de gemeenteraad voerden onderzoekers Dirk Louter en Rijnconsult daarvoor een bestuurskrachtonderzoek uit.

De onderzoekers brachten woensdag (6-9) het adviesrapport over dat onderzoek uit aan de gemeenteraad.

Onderzoek en enquete
Op 30 maart 2023 gaf de gemeenteraad de onderzoekers opdracht om een bestuurskrachtonderzoek in Maasdriel uit te voeren. De afgelopen maanden spraken met veel betrokkenen en werden diverse stukken bestudeerd. In mei 2023 werd een enquête onder inwoners uitgevoerd. In de enquête vroeg de gemeente hoe inwoover hen denken en wat de belangrijkste taken van een gemeente zijn.

815 inwoners vulden de enquête in. De resultaten van de enquête vormden belangrijke input voor het bestuurskrachtonderzoek. Afgelopen woensdag brachten de onderzoekers een adviesrapport over het bestuurskrachtonderzoek uit aan de gemeenteraad:.

Besluit
Een zorgvuldige besluitvorming over dit bestuurskrachtonderzoek acht de gemeente belangrijk. 'Daarom is er komende periode voldoende tijd voor de raad om zich te buigen over het rapport en te beoordelen welk vervolg zij daaraan wil geven. Naar verwachting neemt de raad daar in een extra raadsvergadering in november een besluit over.'

Foto Gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.