woensdag 30 november 2022

Alles over de Bommelerwaard

Adviespleinen Maasdriel mogelijk niet in oktober open

23 september 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - D66 Maasdriel stelde, bij monde van Liesbeth Faas, vragen aan het college over de opening van de adviespleinen in Maasdriel. Op de gemeentelijke website wordt tekst en uitelg gegeven over die adviespleinen. Het zou zo zijn dat de startdatum ervan onder druk staat.

Wethouder Sørensen legde eerder uit: 'Bij de adviespleinen kunnen mensen vanaf oktober terecht voor al hun vragen over hulp en ondersteuning thuis, opvoeding of zorgen om hun kind, eenzaamheid, inkomen en schulden of bijvoorbeeld omdat iemand  graag vrijwilligerswerk wil doen.'

Datum
De adviespleinen binnen De Leyenstein in Kerkdriel en Gelre’s End in Hedel zouden ‘in oktober 2022’ openen. Aldus de gemeentelijke website. D66 Maasdriel laat weten: 'Uit het deel van de Maasdrielse gemeenschap dat warme betrokkenheid heeft bij het sociaal domein vernemen wij geluiden dat de openingsdatum onder druk staat. D66 is benieuwd naar 'en bezorgd over' de stand van zaken aangaande de adviespleinen.

Realistisch
De fractie wil daarom van het college weten of ‘oktober 2022’ voor de opening van de adviespleinen in Kerkdriel en Hedel nog steeds realistisch is. 'En als er dan uitstel zou komen, wat is daarvan dan de reden. '

In het geval dat de adviespleinen niet opengaan in oktober 2022, is de partij benieuwd naar de elke gevolgen voor de uitvoering van zorg en dienstverlening in het sociaal domein.

Proces
Ook informeert D66 naar het proces rond de oprichting, inrichting en de opening van de adviespleinen. Of er voor de inrichting van de adviespleinen aanpassingen nodig zijn aan de bestaande ruimtes binnen De Leyenstein en Gelre’s End bijvoorbeeld. 'Indien ruimtelijke aanpassingen nodig zijn, is hiertoe dan overleg met aannemers en zijn deze, met oog op kostenbeheersing en beschikbaarheid, al gecontracteerd?' Ook wil men weten of de bewoners van De Leyenstein geïnformeerd zijn over de jongste ontwikkelingen rondom het adviesplein.

Zie ook:

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.