zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Jong en oud heeft genoten.

Activiteitenweek Bachplein succesvol

20 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Van zaterdag 25 september tot 1 oktober werd ‘Samen op het Bachplein’ georganiseerd. Een activiteitenweek van Bazalt Wonen, de politie, Buurtzorg Jong, Handhaving Nederland, Welzijn Bommelerwaard en de buurtbewoners van het Bachplein. Zo leerden de bewoners van het Bachplein elkaar en de betrokken organisaties beter kennen. Iedereen kijkt terug op een zeer geslaagde week.

Wethouder Adrie Bragt ging naar het Bachplein en knoopte het gesprek aan met omwonenden. 'Ik vind de week een prachtig initiatief. Hiermee wordt op een positieve manier de leefbaarheid in de buurt aangepakt in samenwerking met de betrokken partijen en de buurtbewoners. Het enthousiasme van de buurtbewoners was aanstekelijk. Het was een feest erbij te zijn.'

Goede gesprekken
Er waren diverse sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Zo waren er verschillende ontmoetingsmomenten met alle betrokken organisaties en buurtbewoners. De week is afgesloten op vrijdagavond met zelfgemaakte hapjes door de omwonenden. Een buurtbewoner vertelt: 'Iedereen vond het eten lekker en ik heb goede gesprekken gehad met m’n buren én de professionals.'

Prettig
De betrokken partijen zijn tevreden met de opkomst, ondanks het regenachtige weer. De partijen spraken verschillende bewoners. De bewoners deelden open hun verhaal. De input van bewoners en de uitkomst van de week pakken de partijen verder op. Ze werken gezamenlijk met alle partijen én de inwoners het vervolg uit. Het uiteindelijke doel is dat iedereen prettig woont aan het Bachplein.

Groot onderhoud
De activiteiten staan in een groter verband. In 2022 voert Bazalt Wonen groot onderhoud uit aan de woningen aan het Bachplein, Lisztstraat en de Chopinstraat. Dit is ook onderdeel van de gemeenschappelijke aanpak om de leefbaarheid te vergroten. Dit lukt alleen als de bewoners en de partijen elkaar kennen en weten te vinden. De betrokken partijen zien dit als het begin van een grotere, gemeenschappelijke aanpak om dit doel te bereiken.

Foto Bazalt Wonen.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.