zondag 26 juni 2022

Alles over de Bommelerwaard

Ouders moeten kinderen meer ruimte geven.

Actieweek Cycling4School wil kinderen ‘blijer maken’

25 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL/MAASDRIEL - 'Vaker met de fiets of lopend naar de basisschool leidt tot een prettigere schoolomgeving, een veiligere buurt en blijere kinderen'. Dat is wat actieweek Cycling4School wil bereiken. Samen met provincie Gelderland organiseert de gemeente Maasdriel deze actieweek van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni bij de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. Daarnaast doen nog negen Gelderse basisscholen mee.

In de actieweek vraagt de Mgr. Zwijsenschool alle ‘halers en brengers’ om de kinderen meer ruimte te geven door zoveel mogelijk te voet of per fiets naar school te gaan. Of, als het niet anders kan, de auto op afstand te parkeren. Zo sparen de kinderen samen voor een beloning, waarmee de school later projecten of acties rond veiliger verkeer, klimaat en meer bewegen kan doen.

Meer informatie over de actieweek kunt u vinden op de website van Cycling4School.

Verkeer rondom de Ipperakkeren?

In de week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni sluit de gemeente met dranghekken een deel van de Ipperakkeren af voor autoverkeer. Buurtbewoners ontvingen hier eerder een brief over. De afsluiting is van maandag tot en met vrijdag aan het begin en einde van de schooldag en duurt dan een half uur.
Op dinsdag 31 mei is de straat de hele schooldag in gebruik als plek om te spelen en te leren. Dan organiseert de school daar verschillende activiteiten rondom verkeersveiligheid en meer bewegen.

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.