donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gratis instappen bij de Tegeltaxi

14 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL- Wie tegels uit zijn of haar tuin wil omruilen voor groen, maar niet precies scherp heeft hoe dat aan te pakken, kan instappen in de Tegeltaxi. Op zaterdag 21 mei haalt de gemeente gratis de gewipte tegels thuis bij inwoners op.

Wie mee wil doen, mailt vóór woensdag 18 mei, het aanmelden is verplicht, naar steenbreek@zaltbommel.nl. Mensen krijgten dan een invulformulier  retour waarop het aantal tegels en de ophaallocatie genoteerd kan worden.

NK Tegelwippen
De eerdere pilot op de gemeentewerf was het officiële startschot van het NK Tegelwippen in Zaltbommel. Deze landelijke campagne loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Iedereen in de gemeente wordt opgeroepen om tegels of bestrating te vervangen door groen. Zo wordt de tuin mooier, maar ook aantrekkelijker voor insecten en andere dieren. Bovendien is een groene tuin koeler in de zomer en minder gevoelig voor wateroverlast. Vorig jaar werden in Zaltbommel ruim 1000 tegels gewipt. Dit jaar gaat de gemeente we voor een veelvoud daarvan.

Welke tegels
Tuintegels die worden opgehaald zijn bakstenen, waaltjes, cobblestones, betontegels, klinkers en keramische terrastegels

Voorwaarden
Wel moeten deelnemers in de gemeente Zaltbommel wonen en geldt maximaal één aanmelding per adres. Verder geldt de actie Tegeltaxi alleen voor tegels uit eigen tuin en dienen gewipte tegels te worden vervangen door groen. Er beldt er  maximum van 10 m² tegels (±111 stoeptegels van 30x30cm). Debemeente laat weten: 'U zorgt dat de tegels zaterdag 21 mei om 7 uur klaar staan. En vervuilde tegels, grond/zand en grind worden niet meegenomen.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.