dinsdag 7 december 2021

Alles over de Bommelerwaard

Meer groen en minder stenen voor klimaatbestendigheid.

Actie “Tegel eruit, plant erin!” wil inwoners aanzetten tot vergroening

22 november 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel wil inwoners stimuleren meer groen in hun tuin te planten en tuintegels te vervangen door beplanting. In samenwerking met Welkoop Zaltbommel krijgen inwoners een gratis tuinplant aangeboden met de actie “Tegel eruit, plant erin!”. De gemeente wil zo een eerste stap zetten naar een meer klimaatbestendige gemeente.

Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen bij Welkoop de waardebon inleveren die te downloaden is op de website van de gemeente.
Er is keuze uit een helleborus of een skimmia.

Deze actie loopt van 29 november tot en met 4 december. Zolang de voorraad strekt en maximaal één plant per woonadres.

Cadeaubon
Inwoners die voor 9 december een foto insturen van de aangeplante plant, maken kans op één van de drie Welkoopcadeaubonnen van 25 euro. Mailen kan naar mckriesch@zaltbommel.nl.

Vergroenen
De gemeente wil meer groen en minder stenen om beter aangepast te zijn aan klimaatverandering. Hitte, droogte, hevige regenval en overstromingen komen steeds vaker voor. Om de omgeving leefbaar te houden, moeten mensen zich hieraan gaan aanpassen en de omgeving hierop inrichten.
Onlangs stelde de gemeente hiervoor het Lokale AdaptatieProgramma (LAP) vast. Hierin staat welke stappen Zaltbommel gaat nemen om in de toekomst klimaatbestendig te zijn.

Prettiger
Meer groen draagt bij aan een klimaatbestendige omgeving: het regenwater kan weer goed in de bodem zakken, de riolen worden minder belast, het wordt minder warm in de stad, fijnstof wordt afgevangen, het is goed voor de natuur en mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving.

Foto Operatie Steenbreek.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.