dinsdag 23 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Midden oktober kan het eerste huishouden stroom ontvangen.

Aanleg zonnepark Ketelsteeg gestart

1 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Op het middenterrein van recreatieterrein de Ketelsteeg in Zaltbommel is de aanleg van het zonnepark gestart (1-7) met de onthulling van het bouwbord.

Erik Janssen (directeur Energie van Hollandse bodem) en wethouder Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel onthulden samen het bouwbord op recreatieterrein Ketelsteeg. Wethouder Posthouwer: “Wij zijn blij dit project een belangrijke bijdrage levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Zaltbommel.”

Voorbereiden grond
Vanaf augustus begint de daadwerkelijke aanleg van het zonnepark. Dan wordt de grond klaargemaakt voor het plaatsen van de panelen.

In september wordt het eerste paneel geplaatst. Het leggen van de 3300 panelen neemt ongeveer een maand in beslag. De panelen zijn samen goed voor een energieopbrengst gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 590 huishoudens.
Daarna duurt het twee weken voordat het park ook daadwerkelijk wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Het eerste huishouden kan op zijn vroegst midden oktober daadwerkelijk stroom ontvangen van het Zonnepark.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zonnepark
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.