vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Er komt een tweerichtingen fietspad.

Aanleg vrijliggend fietspad N831 begint volgend jaar

25 september 2021 (door BommelerwaardNet)

VELDDRIEL - De N831 tussen Velddriel en de Alemse Stoep is de verbinding tussen de A2 en de N322. De N831, tussen de Wordenseweg in Velddriel en de Alemse Stoep, is een druk traject waar smalle fietsstroken langs liggen. Om het risico op gevaarlijke situaties op de N831 te verkleinen wordt door de gemeente Maasdriel een vrijliggend fietspad als noodzakelijk gezien. 

Om de verkeersveiligheid te verbeteren gaat de Provincie Gelderland daarom langs het genoemde traject de (fiets)infrastructuur veranderen. 

Tussen de aansluiting Hoorzik en rotonde Alemse Stoep komt aan de oostzijde van de N831 een vrijliggend tweerichtingen fietspad. Tussen de rotonde Wordenseweg in Velddriel en de aansluiting met de Hoorzik komen fietsstroken die verbreed worden en verhoogd worden aangelegd.

Komgrens verlegd
Daarnaast wordt de bestaande kruising van de N831 met de Hoorzik omgebouwd tot een rotonde om een verkeersveilige aansluiting met de Hoorzik te creëren en de fietsers op een veilige manier van de fietsstroken richting het vrijliggende fietspad en vice versa te leiden. Om die reden wordt de bebouwde komgrens circa 220 meter richting het noorden verplaatst. De rotonde Hoorzik ligt dan binnen de bebouwde kom.

Het karwei kost 350.000 euro. De Provincie begint met de werkzaamheden medio 2022.

Foto - archief ter illustratie.

Lees meer over:

Fietspad Velddriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.