dinsdag 23 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Aanleg glasvezel buitengebied Maasdriel gestart

3 juni 2020 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL / KERKDRIEL - Deze week zijn de werkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Maasdriel gestart voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wethouder Janhein de Vreede (bestuur Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland, gaf hiervoor woensdag (3-6) de aftrap in Kerkdriel.

Waarschijnlijk aan het einde van dit jaar, begin 2021 zullen de eerste woningen al gebruik kunnen maken van supersnel internet. Het hele project heeft een looptijd van ruim twee jaar.

Werkzaamheden
Het netwerk wordt in fases aangelegd gebeurt van oost naar west in de regio Rivierenland. Men begint allereerst langs de openbare weg. Daarna worden de kabels naar de woningen getrokken. Voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangen inwoners in de buurt een ‘graafkaart’ met informatie en praktische tips. Ook met het oog op de Coronacrisis heeft de uitvoerder verschillende veiligheidsmaatregelen genomen.

Bijna 65 procent van de inwoners in de buitengebieden van de zeven deelnemende gemeenten heeft zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad, de netwerkbeheerder.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

glasvezel internet Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.