donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Aanhouding om gestolen kentekenplaten

23 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - Vrijdagavond (22-5) controleerde de poltie een voertuig op de Middelingenseweg in Hedel. Bij het natrekken van het kenteken van het voertuig natrokken bleek dat deze aan een Peugeot toebehoorde. Het aangehouden voertuig was echter een Volkswagen Polo. 

De bestuurder gedroeg zich 'behoorlijk zenuwachtig', aldus de politie. 'Toen wij hem daarmee confronteerde was er niets aan de hand en viel het allemaal wel mee om vervolgens bibberend zijn rijbewijs aan ons te overhandigen.'

Bij controle bleek een aantal zaken niet te kloppen, zoals de correcte kentekenplaten op de achterbank van de Volkswagen Polo.

Aangifte diefstal
Het rijden met valse kentekenplaten is strafbaar.  'Omdat wij direct wilde doorpakken, keken wij of er aangifte was gedaan van diefstal van kentekenplaten en dit was het geval. De aangever had twee dagen geleden via internet aangifte gedaan van diefstal van zijn kentekenplaten.' 

De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Tiel. De verdachte bekende direct dat hij twee dagen geleden, ergens in Hedel, van een willekeurige auto de kentekenplaten had gestolen.

Lees meer over:

Politie Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.